Erwin Roebroeks Erwin Roebroeks
(c) Keke Keukelaar

Erwin Roebroeks

Interviewer, Keynote, Lezing, Panellid, Presentatie, Seminar, Workshop

Als ervaringsdeskundige legt Erwin Roebroeks haarfijn bloot wat het betekent om te leven met een obsessieve-compulsieve stoornis. Openhartig en wetenschappelijk onderbouwd, blikt hij terug op zijn jarenlange worsteling met hardnekkige dwanghandelingen en -gedachten, alsook de klinische behandeling en extreme therapieën die hij heeft moeten ondergaan om hier volledig van te genezen. Daarnaast werkt hij als onderzoeker, spreker en curator op het gebied van muziek en opera, en spreekt hij met verve over ongezonde en vrolijke obsessies. Met zijn bijzonder krachtige levensverhaal van ‘onbehandelbare’ dwangpatiënt tot ex-dwangneuroticus biedt hij zijn publiek niet alleen nieuw inzicht in het fenomeen, maar ook een hoopvol perspectief.

Erwin Roebroeks gaf lezingen aan o.a. MACBA Barcelona, Casa della Musica Parma, Disneyland Paris, Holland Festival Amsterdam, Concertgebouw Brugge, en O2 Universum Praag.

Scherp, met een haast wetenschappelijke afstand en precisie

-Trouw-

Erwin Roebroeks

Boeken of verder praten?

Biografie

Erwin Roebroeks werkt als schrijver, onderzoeker en curator op het gebied van muziek en opera. Hij studeerde bedrijfscommunicatie en vergelijkende kunstwetenschap. Roebroeks was criticus voor Neue Zeitschrift für Musik en schreef programmatoelichtingen en essays voor onder meer het Concertgebouworkest en de Bayerische Staatsoper. Hij programmeerde diverse muziekfestivals en was gastcurator bij La Biennale di Venezia. In 2021 publiceert hij Ik dwang, over de dwangstoornis waar hij als jongvolwassene mee worstelde en waar hij uiteindelijk van genas.

Erwin Roebroeks

Boeken of verder praten?
Meer over Erwin Roebroeks
De Cooke & Verhulst Show
Spui25