Helena Hoogenkamp Helena Hoogenkamp
(c) Lenny Oosterwijk

Helena Hoogenkamp

Column in opdracht, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Spreker

Helena Hoogenkamp is een reizende ster in de wereld van het theater, de literatuur en de poëzie, en zoekt in haar werk vaak filosofische of maatschappelijke onderwerpen op. Discussies over het menselijk bewustzijn, de maakbaarheid van het leven – en onderwerpen als eenzaamheid, gender, psychologie en rouw – worden niet geschuwd. Hoogenkamp schreef 10 theaterwerken, waarvan er een haar de El Hizrjah Literatuurprijs opleverde. Haar gedichten draagt ze voor op diverse festivals en literaire podia, en ze schrijft onder meer voor de tijdschriften VPRO Gids en Theatermaker. Haar debuutroman, Het aanbidden van Louis Claus (2021), werd lovend ontvangen. Haar expertise op het gebied van theater en dramaturgie en literaire talent maakt haar tot een enerverende spreker en performer die tal van hedendaagse onderwerpen in een pakkende voordracht weet te vangen.

Hoogenkamps vernuftige compositie, strakke dialogen, lichtvoetige stijl en diep doorvoelde psychologisering zijn om door een ringetje te halen.

-Tzum-

Helena Hoogenkamp

Boeken of verder praten?

Biografie

Helena Hoogenkamp (1986) schreef tien toneelstukken en droeg poëzie voor op Lowlands, de Parade en Oerol. Ze schrijft voor de VPRO Gids, Metropolis M, Theatermaker en De Internet Gids. Haar werk werd bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs, genomineerd voor de ITs RO Theater Award en geselecteerd voor Women Playwrights International Stockholm en Interplay Europe Madrid. In 2015 verscheen haar novelle Kleine zeemeermin, per ongeluk dood bij Wintertuin Uitgeverij. Het aanbidden van Louis Claus is haar debuutroman.

Helena Hoogenkamp

Boeken of verder praten?
Meer over Helena Hoogenkamp
Taalkunst