Max Nieuwdorp Max Nieuwdorp
© Frank Ruiter

Max Nieuwdorp

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass/workshop, Panellid, Presentatie

Max Nieuwdorp bekleedt verschillende functies als internist-endocrinoloog, is afdelingshoofd bij het Amsterdam UMC, hoogleraar en auteur. Daarnaast is hij momenteel ook werkzaam als gastdocent aan de University of California San Diego. Zijn onderzoek houdt zich bezig met de rol van hormonen, de darmen, hun bewoners en de menselijke gezondheid. Zijn expertise vertaalt zich uitstekend naar het podium. Zo heeft hij verschillende lezingen gegeven, onder andere bij het Paleissymposium in 2019. Recent verscheen zijn debuut Wij zijn onze hormonen waarin hij bespreekt wat de macht is van onze hormonen in alle levensfasen. Nieuwdorp brengt wetenschappelijke bevindingen, de medische geschiedenis en verhalen van patiënten samen in een toegankelijk verhaal.

Max Nieuwdorp is een briljant hoogleraar en internationaal toponderzoeker op het gebied van stofwisselingsziekten en hormonen. Hij is de best denkbare expert om je alles te vertellen wat je altijd hebt willen weten over hormonen.

-Marcel Levi-

Max Nieuwdorp

Boeken of verder praten?

Biografie

Max Nieuwdorp (1977) is internist-endocrinoloog, hoogleraar en afdelingshoofd bij het Amsterdam UMC. Tevens werkte hij als visiting scientist aan de University of California San Diego in de Verenigde Staten. Zijn huidige onderzoek richt zich op het snijvlak van de rol van hormonen, de darmen en hun bewoners en de menselijke gezondheid.

Max Nieuwdorp

Boeken of verder praten?
Meer over Max Nieuwdorp
Max Nieuwdorp bij High on Insulin Podcast
Interview dokter Tamara met Max Nieuwdorp deel 1
Interview dokter Tamara met Max Nieuwdorp deel 2