Raoul de Jong Raoul de Jong
© Vera Cornel

Raoul de Jong

Lezing, Presentatie, Spreker, Workshop

Innemend, grappig, treffend en authentiek, dat is Raoul de Jong. Hij speelt moeiteloos in op onverwachte situaties in en voelt zijn publiek haarfijn aan. Raoul maakt een ontwapenende indruk op jong en oud – kijk vooral even bij het videomateriaal dat ook op deze pagina staat, en neem contact op om uw specifieke wensen te bespreken.

Enthousiast, aanstekelijk, integer

Raoul de Jong

Boeken of verder praten?

Biografie

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) schreef columns voor NRC Handelsblad en Het Parool en publiceerde zes boeken. Met zijn debuut won hij de Dick Scherpenzeelprijs voor beste journalistieke werk over niet-westerse landen in de Nederlandse media. De Grootsheid van het Al, het boek over zijn voettocht van Rotterdam naar Marseille,  stond op de shortlist van de Bob den Uyl Prijs en werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek. In 2018 verscheen Dagboek van een puber, waarin hij op hilarische wijze zijn puberdagboek analyseert.

Momenteel schrijft Raoul aan een boek over Surinaamse helden, dat in het voorjaar van 2020 zal verschijnen. Johan Simons regisseerde In Suriname, een voorstelling gebaseerd op Raouls roman met onder andere Jörgen Raymann, Noraly Beyer, Pierre Bokma en Karin Amatmoekrim, die in de zomer van 2020 op toernee gaat.

Raoul de Jong

Boeken of verder praten?
Meer over Raoul de Jong
Theater Rotterdam
De Best Geklede Man
De Nachtzoen
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Alma Mathijsen

Alma Mathijsen

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop
Bekijk
spreker
Wim Daniëls

Wim Daniëls

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Presentatie, Spreker