Rudi Meulemans Rudi Meulemans
© Anneleen Hermans

Rudi Meulemans

Keynote, Lezing, Panellid, Seminar, Spreker

Rudi Meulemans is een erkend auteur en theatermaker in Nederland en Vlaanderen. Hij leidde vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap, De Parade, en regisseerde meer dan vijfendertig producties, veelal bestaande uit eigen teksten. Na zijn carrière als theatermaker heeft Meulemans zich volledig op schrijven toegelegd. Zijn literaire non-fictiedebuut Voorbij de grenzen. Een reis door een verborgen schrijversleven werd jubelend ontvangen, net als zijn tweede boek Een ander leven. In zijn nieuwe boek De man met de panamahoed neemt Meulemans de lezer mee op reis door de vroege twintigste eeuw, langst kunst, theater en politiek aan de hand van het leven van Harry graaf Kessler. Voor zijn boeken verricht Meulemans uitgebreid onderzoek; hier zijn zijn optredens op gebaseerd. Zo geeft hij lezingen aan de hand van zijn nieuwe boek, voornamelijk over de relatie tussen kunst en politiek; beide stonden centraal in het leven van Harry graaf Kessler.

Rudi Meulemans is een originele nieuwe stem in de literaire non-fictie. Tussen de boeiende personages op fantastische locaties voert de schrijver eerlijk zichzelf op

-De Standaard-

Rudi Meulemans

Boeken of verder praten?

Biografie

Rudi Meulemans leidde al vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap De Parade toen hij zich volledig op schrijven toelegde. Zijn literaire non-fictiedebuut Voorbij de grenzen. Een reis door een verborgen schrijversleven werd meteen jubelend ontvangen. Als theatermaker regisseerde hij meer dan vijfendertig producties, veelal bestaande uit eigen teksten. Een selectie van deze toneelstukken verscheen in de bundel Verzameld . In 2020 verscheen Een ander leven. Een reis in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lee-Milne . In 2023 verschijnt De man met de panamahoed. Harry graaf Kessler: kroongetuige van de moderne tijd Meulemans woont en werkt in Antwerpen.

MEDIA:

Presentatie De man met de panamahoed (Spui25):

Link naar presentatie

Opium, Het Gesprek (1 juni 2023):

Link naar opname

Pompidou (radioprogramma, 31 mei 2023:

Link naar opname

Rudi Meulemans

Boeken of verder praten?
Meer over Rudi Meulemans
Voorproevers