Hans Schnitzler Hans Schnitzler

Hans Schnitzler

Keynote, Lezing, Presentatie, Spreker

Filosoof en schrijver Hans Schnitzler is een veelgevraagd spreker op het gebied van ethiek en technologie. De invloed van de toenemende digitalisering op onze onmiddellijke leefomgeving, alsook de schaduwzijde hiervan, stelt hij met verve aan de orde. Middels aansprekende voorbeelden weet hij zijn publiek ademloos te boeien en nodigt hij uit tot kritisch beraad over de vanzelfsprekendheid van technologische innovaties en data-ontwikkelingen. In een wereld die altijd online is, biedt Hans Schnitzler een inspirerend tegengeluid en trekt hij een ieder uit zijn digitale bubbel.

Legt iets bloot wat iedereen wel aanvoelt maar niet wil weten

-Trouw over Wij nihilisten-

Hans Schnitzler

Boeken of verder praten?

Biografie

Hans Schnitzler (1968) is filosoof en publicist. Hij was columnist voor de Volkskrant en publiceerde essays en opiniestukken in NRC HandelsbladTrouwDe Groene Amsterdammer en De Morgen.

Hij is columnist voor journalistiek platform Follow the Money en docent aan de Bildung Academie. Daarnaast is hij ook vaak te gast als spreker op zowel televisie als radio. Na zijn succesvolle debuut Het digitale proletariaat (2015) verscheen in 2017 zijn eveneens veelverkochte Kleine filosofie van de digitale onthouding. In oktober 2021 verscheen Wij nihilisten, een zoektocht naar de geest van digitalisering.

VPRO Tegenlicht:

Hans Schnitzler

Boeken of verder praten?
Meer over Hans Schnitzler
The Social Dilemma, de tech-elite en het digitale proletariaat
Over nut en noodzaak van een digitale detox (TU Delft)