Over ons

Bee Speakers is een commercieel sprekersbureau, en net zo veelzijdig als de sprekers zelf; van filosoof tot innovator, van klimaatdeskundige tot cabaretier, en van historicus tot sportfanaat. Wij kennen onze sprekers en hun werk persoonlijk en kunnen daardoor de perfecte spreker voor uw on- of offline evenement vinden – of dat nou een dagvoorzitter, presentator, interviewer, keynote speaker of panellid is. Daarnaast hebben wij sprekers die masterclasses geven, speciaal voor uw evenement iets nieuws creëren, of die samenwerken met musici om een optreden op maat te verzorgen waar inhoud en muziek elkaar aanvullen. Voor andere speciale samenwerkingen of wensen denken wij graag met u mee.

Onze sprekers zijn van vele markten thuis en brengen elk hun persoonlijke stijl mee. Dit geldt voor zowel onze jongere sprekers – die onderwerpen in een nieuw licht plaatsen – maar ook voor onze gevestigde namen die bekend zijn aan elke keukentafel en die hun kennis en diepgang vakkundig en met passie aan uw publiek weten over te dragen. Een ander ding hebben ze daarnaast ook gemeen: ze weten waar ze het over hebben. Al onze sprekers hebben boek(en) gepubliceerd over de onderwerpen die hen na aan het hart liggen. Ze zijn welbespraakt en tot in detail bekend op hun eigen terrein. Uniek aan Bee Speakers is dat u, indien gewenst, meteen boek(en) van uw spreker kunt bestellen bij uw boeking. Dit vormt het perfecte geschenk voor de bezoekers van uw evenement, en levert u daarnaast een korting op uw boeking op.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij een spreker kunnen vinden die bij u wensen past en zoeken graag samen met u naar de juiste invulling van uw evenement.

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe sprekers en andere hoogtepunten, kunt u zich via de homepage aanmelden voor de Bee Speakers-nieuwsbrief (maximaal één email per maand). Tot gauw!

Het sprekersbureau Bee Speakers is onderdeel van Bee Rights, het rechtenbureau van Uitgeverij De Bezige Bij.

Anne van den Heuvel runt het sprekersbureau Bee Speakers. Voorheen woonde zij in New York, waar zij zich als literair scout vol overgave in het boekenvak stortte. Na haar terugkeer naar Nederland begon zij bij rechtenafdeling van de Bezige Bij, eerst bij vertaalrechten; vervolgens werd ze gevraagd Bee Speakers te starten binnen de uitgeverij. Zij houdt van de natuur maar heeft geen groene vingers, wordt warm van matches maken tussen literatuur en mensen, en is ongeduldig tenzij zij met haar neus in de boeken zit.

Marijke Nagtegaal, senior rechtenmanager, is verantwoordelijk voor de exploitatie van vertaal- en filmrechten bij Bee Rights. Zij heeft inmiddels meer dan vijfentwintig jaar ervaring met het verkopen van nevenrechten van werk van vele topauteurs voor verschillende uitgeverijen. Elke zaterdagochtend schrijft zij op Facebook over haar dochters, man en werk. Zij koopt graag jurken en bloemen en houdt niet van sporten.

Uta Matten, rechtenmanager, is verantwoordelijk voor de exploitatie van vertaal- en theaterrechten bij Bee Rights. In 2005 is zij na haar masterstudie Germanistiek, Anglistiek en Neerlandistiek in het Nederlandse boekenvak terechtgekomen en sindsdien wil zij er niet meer weg. Facebook vindt zij maar niets, praten over boeken maakt haar blij. Ze geeft graag perfecte complimenten en is gek op gewone filterkoffie maar drinkt het niet vaak op.