Haroon Ali Haroon Ali

Haroon Ali

Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Optreden, Panellid, Presentatie, Seminar, Spreker, Workshop

Haroon Ali is auteur van twee boeken, freelance journalist en columnist voor verschillende dagbladen en tijdschriften. Cultuur, diversiteit en identiteit binnen de huidige tijdgeest staan centraal in zijn geschreven en gesproken werk. Haroon heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder en werd islamitisch opgevoed. Hij deed afstand van zijn geloof toen hij op zijn 21ste uit de kast kwam als homo. Over die botsende identiteiten schreef hij Half, dat in september 2020 verscheen bij De Bezige Bij. Zijn tweede boek, Spectrum, een onderzoek naar de diverse en soms ook verdeelde lhbtiq-gemeenschap, komt uit in november 2023. Als spreker weet Haroon, afgestudeerd in sociale psychologie en in journalistiek & media, op pakkende wijze zijn verhaal tegen een achtergrond van bredere thema’s binnen het huidige maatschappelijk debat te plaatsen, waardoor zijn optredens informatief, persoonlijk én toepasbaar zijn.

 

Met speels gemak, lichte toon en beeldende stijl sleurt Haroon Ali je een ontroerend verhaal in, over familie, tussen werelden in zweven, en bovenal het verlangen naar acceptatie.

-Johan Fretz over Half-

Haroon Ali

Boeken of verder praten?

Biografie

© Frank Ruiter

Haroon Ali (1983) is freelancejournalist voor onder meer de Volkskrant en columnist bij het Noordhollands Dagblad. In 2020 verscheen zijn debuut Half over zijn eigen botsende identiteiten. In 2022 maakte hij de veelbesproken tv-documentaire Het M-woord, die bekroond werd met De Tegel in de categorie Achtergrond. Ali werd in 2021 uitgeroepen tot Ster van de Toekomst door het COC en kreeg in 2023 de Rising Star Award bij de Pan Asian Awards.

Zie ook:

 

Haroon Ali

Boeken of verder praten?
Meer over Haroon Ali
Vrijheidscollege: Zijn zoektocht naar identiteit
Podcast 'Opgewonden'
Podcast 'Nooit meer slapen'