Jantine Jongebloed Jantine Jongebloed
(c) Keke Keukelaar

Jantine Jongebloed

Interviewer, Keynote, Lezing, Panellid, Spreker

Jantine Jongebloed werkt als freelance journalist voor onder meer de Volkskrant/Volkskrant Magazine en Flow. Hiervoor schrijft ze reportages en persoonlijke verhalen over uiteenlopende onderwerpen zoals reizen, persoonlijke ontwikkeling, lijf en seksualiteit. Begin 2021 publiceerde Jongebloed de longread ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online’ in Volkskrant Magazine waarmee ze veel stof deed opwaaien en waarvoor ze de Gouden Freelancer Award won. Ze debuteerde met het gelijknamige boek, dat werd bekroond met onder andere de Seks & Media Prijs. Voor haar literaire debuut, Soms wil ik een kind (2023), schreef Jongebloed opnieuw over een persoonlijke zoektocht: haar twijfel rondom het moederschap. Dit resulteerde in een doordringend en herkenbaar onderzoek, intiem én universeel. Jongebloed spreekt op congressen (zoals van kennisinstituut Atria), houdt literaire voordrachten op festivals en evenementen, en treedt op als ervaringsdeskundige bij verschillende instanties als politie en expertisecentrum voor seksualiteit Rutgers.

Een ik-verhaal dat met gepaste distantie is gemaakt. Zowel inhoudelijk, als ambachtelijk, als in vorm en stijl topjournalistiek.

-Juryrapport Gouden Freelancer Award-

Jantine Jongebloed

Boeken of verder praten?

Biografie

Jantine Jongebloed (1987) werkt als freelancejournalist voor onder meer de Volkskrant . Haar onderzoek en essay ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online?’ in Volkskrant Magazine (2021) deed veel stof opwaaien en werd genomineerd voor De Loep. In november 2021 debuteerde ze met het gelijknamige boek, waarna ze werd bekroond met de Bep Slechte Prijs, de Seks & Media Prijs en de Gouden Freelancer Award. Soms wil ik een kind is haar literaire debuut.

Volkskrant: Podcast ‘Culturele bagage’

Podcast ‘Damn, honey’

Jantine Jongebloed

Boeken of verder praten?