JP Pellemans JP Pellemans
(c) Keke Keukelaar

JP Pellemans

Keynote, Lezing, Panellid, Spreker, Workshop

Al bijna twintig jaar is de stem van Jan Peter ‘JP’ Pellemans bij het grote publiek bekend als het mysterieuze, scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo. Wat veel mensen niet weten is dat hij zich al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: bijvoorbeeld als mediatrainer en bedenker van televisieprogramma’s, zoals De Tafel van Taal en dt met JP, dat op Schooltv te zien is. Met het verschijnen van zijn boek Het ABC van JP stapt JP eindelijk in de schijnwerpers. In het boek én tijdens zijn optredens neemt hij zijn publiek mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Taal is van ons allemaal, en JP weet elk publiek – of het nou tijdens een bedrijfsfeestje, op een congres of in het theater is – te verrassen én vermaken met zijn vondsten.

Ik heb in meer dan 2500 afleveringen Lingo verteld over talige zaken, mijn hoofd borrelt over van grappige, fascinerende en totaal overbodige taalweetjes

JP Pellemans

Boeken of verder praten?

Biografie

(c) Keke Keukelaar

Jan Peter ‘JP’ Pellemans (1961) studeerde Nederlands aan de Hogeschool en aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en werkt al jarenlang als docent, communicatietrainer, presentatiecoach en (eind)redacteur voor televisieprogramma’s zoals Wie is de Mol? 10 voor Taal en Taxi . Hij is bedenker van de NPO2- quiz De Tafel van Taal en verwierf nationale bekendheid met zijn rol als jurylid, sidekick en voice-over van Lingo waar hij sinds 2005 werkzaam is.

JP Pellemans

Boeken of verder praten?
Meer over JP Pellemans
De avondshow met Arjen Lubach
Boekpresentatie bij Scheltema