Paul Verhaeghe Paul Verhaeghe
© Saskia Vanderstichele

Paul Verhaeghe

Lezing, Presentatie, Spreker

De onderwerpen waarmee doctor en psychoanalyticus Paul Verhaeghe zich bezighoudt – identiteit, relaties, maatschappelijke verandering – zijn van alle mensen en van alle tijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paul een veelgevraagd spreker is op congressen en culturele podia. Deskundig, helder en integer doorgrondt hij de drijfveren van de mens als individu en als onderdeel van de samenleving. Zijn betoog, in welke vorm dan ook, daagt altijd uit om onszelf en anderen in een nieuw daglicht te zien.

Ervaring, nuchterheid en lef: die kwaliteiten kenmerken psychiater Paul Verhaeghe

-AD Magazine-

Paul Verhaeghe

Boeken of verder praten?

Biografie

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Met Liefde in tijden van eenzaamheid (1998) brak hij door naar een algemeen en internationaal publiek. Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015) en Intimiteit (2018) bereikten eveneens een groot internationaal lezerspubliek. In de pamflettenreeks Nieuw Licht publiceerde hij Over normaliteit en andere afwijkingen (2019). In de zomer van 2020 publiceerde hij Houd afstand, raak me aan.

Na veertig jaar neemt Paul Verhaeghe eind 2021 afscheid van de universiteit. In het boek Wat brengt u hier? (september 2021)  blikt hij terug en vooruit. Hoe zag hij onze intieme relaties veranderen? Wat valt er nog te vinden voor de zoekende mens? En hoe doe je dat eigenlijk, kritisch en toch hoopvol nadenken over de samenleving waarin je thuis bent?

Paul Verhaeghe

Boeken of verder praten?
Meer over Paul Verhaeghe
De Singel: Int'l Arts Centre
Klasse: Over Identiteit