Peter Buwalda Peter Buwalda
(c) Linda Stulic

Peter Buwalda

Column in opdracht, Keynote, Lezing, Presentatie, Spreker

Peter Buwalda’s debuutroman Bonita Avenue sloeg in als een bom in de Nederlandse literaire wereld en ver daarbuiten, en zijn wekelijkse columns in de Volkskrant over literatuur, muziek en alles wat hem bezighoudt zijn veelbesproken. Zijn langverwachte tweede roman Otmars zonen werd eveneens lovend ontvangen. NRC Handelsblad schreef: ‘Otmars zonen overtreft Bonita Avenue op vrijwel alle punten’, en De Groene Amsterdammer noemde het boek ‘onweerstaanbaar’ en ‘een meesterwerk’. Peter Buwalda weet bij podiumoptredens op geheel eigen wijze te vertellen over literatuur, muziek, kunst en cultuur.

Geweldig meeslepend, technisch verbluffend en intrigerend

-NRC Handelsblad over Otmars Zonen-

Peter Buwalda

Boeken of verder praten?

Biografie

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. Buwalda’s tweede roman Otmars zonen, het eerste deel van een trilogie, verscheen in 2019 en werd eveneens lovend ontvangen; een selectie van kritieken is hieronder opgenomen. In het najaar van 2019 werd de roman bekroond met de BookSpot Lezersprijs. Peter Buwalda schrijft een wekelijkse column in de Volkskrant over literatuur, film en muziek, onderwerpen die ook in zijn optredens veelvuldig aan bod komen.


Selectie buitenlandse persquotes:

Otmars zonen is de opmaat tot een trilogie, die niet intenser had kunnen beginnen. Fluctuerend tussen genie, waanzin en de zoektocht naar identiteit, creëert Buwalda een fascinerende kosmos van personages en maakt zich op de wereldliteratuur te veroveren. Een virtuoos vertelde, psychologisch diepgravende en onweerstaanbare roman.’
Rolling Stone

‘The plot orchestration and lively character renderings of Bonita Avenue are dazzling.’
– The New York Times

‘A new writer as toe-curling as early Roth, as roomy as Franzen and as caustic as Houellebecq.’
–  Sunday Telegraph

Peter Buwalda

Boeken of verder praten?
Meer over Peter Buwalda
Peter Buwalda over Symfonie nr. 10 van Dmitri Sjostakovitsj
Oeverloos (Podcast)