Roel Janssen Roel Janssen
© Keke Keukelaar

Roel Janssen

Interviewer, Lezing, Masterclass/workshop, Presentatie

Door zijn jarenlange ervaring als financieel-economisch journalist is Roel Janssen een begenadigd spreker op het gebied van economische problematiek en malversaties. Hij schrijft over diverse financieel-economische en maatschappelijke thema’s in zijn messcherpe thrillers en non-fictie boeken, en vertelt er minstens zo graag over: witwaspraktijken, sancties tegen Russische oligarchen, alsook historische financiële schandalen en speculaties – zoals de tulpenbollenmanie, financiering van slavernijplantages en bankencrises – zijn slechts een greep uit de onderwerpen waarmee Roel Janssen zijn publiek weet te prikkelen.

Een schrijver die dit zó soepel in een spannend verhaal kan omzetten, mag wel weer worden genomineerd voor de Gouden Strop.

-De Telegraaf-

Roel Janssen

Boeken of verder praten?

Biografie

Roel Janssen (1947) is financieel-economisch journalist, voormalig redacteur van NRC Handelsblad en fervent zeezeiler. In uiteenlopende functies heeft hij de afgelopen dertig jaar verslag gedaan van grote economische gebeurtenissen en financiële crises. Daarnaast schrijft hij thrillers en werkte hij als scenarist mee aan de serie De fractie. Met zijn thriller De tiende vrouw won Janssen in 2007 De Gouden Strop.

 

Roel Janssen

Boeken of verder praten?
Meer over Roel Janssen
Roel Janssen over zijn boek '1968 - You say you want a revolution' bij OBA Live (vanaf 3:03 – 32:23)