Sheila Sitalsing Sheila Sitalsing
© Julius Schrank

Sheila Sitalsing

Column in opdracht, Interviewer, Keynote, Lezing, Panellid, Spreker, Workshop

Sheila Sitalsing is journalist en schrijft drie keer per week een spraakmakende column in de Volkskrant over politiek en economie – in 2013 won zij de Heldringprijs voor beste columnist van Nederland. Sitalsing’s stijl wordt gekenmerkt door een enorme schat aan feitenkennis, en humor is nooit ver weg. Of het nu is voor een column in opdracht, een keynote of een voordracht op een symposium, met Sheila Sitalsing haalt u een spreker in huis die op tactvolle en vlijmscherpe wijze maatschappelijke ontwikkelingen in ons land duiding kan geven.

In een tijd waarin we worden overspoeld door hele en halve waarheden, geven haar analyses een veilig gevoel. Zij heeft het allemaal goed voor ons uitgezocht.

-Jury Heldringprijs -

Sheila Sitalsing

Boeken of verder praten?

Biografie

Sheila Sitalsing (1968) is journalist. Ze werkte voor achtereenvolgens het Rotterdams DagbladElsevier en de Volkskrant als onder meer financieel-economisch verslaggever, correspondent Europese Unie in Brussel, chef economieredactie en politiek redacteur in Den Haag.

Tegenwoordig is ze freelancejournalist en schrijft ze drie keer per week een column in de Volkskrant over politiek en economie. Voor die columns won ze in 2013 de Heldringprijs voor beste columnist van Nederland.

Sheila Sitalsing

Boeken of verder praten?
Meer over Sheila Sitalsing
DWDD: 10 Jaar Rutte
Buitenhof