Sinan Çankaya Sinan Çankaya
© Marijn Smulders

Sinan Çankaya

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Spreker

Sinan Çankaya (1982) is wetenschapper, schrijver en spreker. Voor De Correspondent schreef hij maandelijks over onder andere inclusie en diversiteit, mensenrechten, etnisch profileren en racisme. In zijn optredens staan deze onderwerpen ook vaak centraal, of dat nou voor een keynote, als panellid of interviewer is. Çankaya is gepromoveerd als cultureel antropoloog op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie. Momenteel werkt bij als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en in 2021 won hij de Jan Hanlo Essayprijs Groot voor zijn boek Mijn ontelbare identiteiten, een bespiegeling op de veranderde omgang met de ‘de Ander’ in Nederland.

Ik ken niemand die zo diepgravend, vlijmscherp, snoeihard én genuanceerd schrijft over racisme, uitsluiting, discriminatie en identiteit

-Rutger Bregman over 'Mijn ontelbare identiteiten'-

Sinan Çankaya

Boeken of verder praten?

Biografie

(c) Patrick Post

Sinan Çankaya (1982) is cultureel antropoloog en schrijver. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit binnen de politieorganisatie (Buiten veiliger dan binnen, 2011). Daarna deed hij onderzoek naar etnisch profileren (De controle van marsmannetjes en ander schorriemorrie, 2012). Ook schreef hij maandelijks voor De Correspondent. Momenteel werkt Çankaya als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2021 won hij de Jan Hanloprijs Groot voor Mijn ontelbare identiteiten.

Sinan Çankaya

Boeken of verder praten?
Meer over Sinan Çankaya
Brainwash: Een pleidooi voor microrevoluties
Buitenhof