Mirjam Meek Mirjam Meek
(c) Keke Keukelaar

Mirjam Meek

Keynote, Lezing, Spreker, Workshop

Met respect, begrip en een vleugje humor geeft voormalig verloskundige en klinisch psycholoog Mirjam Meek lezingen rond kinderwens, hechting en ouderschap. Moeder worden gaat niet altijd zonder slag of stoot, en Mirjam maakt de lastige kanten rond ouderschap bespreekbaar. Dat één op de vijf vrouwen al tijdens de zwangerschap of in het prille moederschap (ernstige) psychische klachten ontwikkelt, is nog lang niet overal bekend. Mirjam richtte jaren geleden een psychologiepraktijk op speciaal voor deze vrouwen. In haar boek De verwachting voorbij deelt ze verhalen van de moeders die bij haar in de praktijk terechtkwamen. Je kijkt over haar schouder mee naar de gesprekken met cliënten, Mirjams eigen overpeinzingen en de verschillende behandelmethodes die ze toepast. Haar ervaren en ongedwongen houding over onderwerpen die voor zoveel (aanstaande) ouders een rol spelen, is van immense waarde tijdens optredens en lezingen.

Wij zijn op missie. Wij willen de vrouw bereiken die geen psychische klachten heeft, maar wel worstelt. We willen eerlijke verhalen vertellen en normaliseren.

-Website 'De wereld van Meja'-

Mirjam Meek

Boeken of verder praten?

Biografie

Mirjam Meek (1977) werkte als verloskundige voordat ze als psychologe afstudeerde. Inmiddels is ze naast klinisch psycholoog ook psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut, en leertherapeut. Ze is mede oprichter van psychologiepraktijk MeJa. Met haar open en begripvolle houding stelt ze zich op als veilige haven voor vrouwen die kampen met psychische klachten rondom het moederschap. De unieke mensen die dagelijks haar praktijk betreden vragen om innovatie in het vak. Dat is precies wat Mirjam beschrijft in haar debuut De verwachting voorbij (2023), een bundeling verhalen van ervaringen met vrouwen, haar eigen overpeinzingen en behandelmethodes die ze toepast. Met haar achtergrond als verloskundige kan ze als geen ander de wereld van de verloskunde en de psychologie met elkaar verbinden, zodat vrouwen in deze kwetsbare levensfase de zorg en erkenning krijgen die nodig is.

Interview voor programma Met het oog op morgen
(Radio 1): Link

Mirjam Meek

Boeken of verder praten?
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Belle Barbé

Belle Barbé

Dagvoorzitterschap, Keynote, Lezing, Panellid, Presentatie, Seminar, Spreker, Workshop