Daan Borrel Daan Borrel
© Maeve Stam

Daan Borrel

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop

Op een open, ongedwongen en enthousiaste wijze spreekt de sprankelende Daan Borrel over seksualiteit en intimiteit voor een veelzijdig publiek van alle leeftijden. Haar boodschap – hoe seksualiteit zoveel breder is dan wat we in de media krijgen voorgeschoteld onder het kopje seks – is niet alleen prikkelend en blik verruimend, maar ook uitermate relevant in de huidige clichématige narratief over identiteit en seksualiteit. Ze pleit voor een denken en een seksualiteit die meer ‘belichaamd is’. Als freelance journaliste en publicerend auteur schrijft zij op persoonlijke wijze over alles rondom seksualiteit, verlangens, het lichaam en verbinding, en als spreker zet zij deze thema’s in een verfrissend nieuw daglicht. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Prikkelend en blikverruimend

Daan Borrel

Boeken of verder praten?

Biografie

Daan Borrel (1990) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is freelancejournaliste. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Correspondent en ELLE over cultuur en seksualiteit. In 2017 stelde ze met huisarts en seksuoloog Peter Leusink de bundel Dit gaat niet over seks samen.

In 2018 verscheen haar persoonlijke essay over verlangen onder de titel Soms is liefde dit, dat een intieme blik geeft in het hoofd én de onderbuik van een mens die in alle nuance probeert haar eigen seksualiteit te begrijpen. Soms is liefde dit stond op de longlist van de Socratesbeker 2019.

Afgelopen jaar maakte ze de podcast De bespreekkamer over de invloed van kanker op seksualiteit en intimiteit, en stond ze op podia van Lowlands, Brainwash Festival, Into the Great Wide Open, SPUI25, DeBuren, Museumnacht en bij Nationaal Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers. In januari 2020 verschijnt haar boek Jaar van het nieuwe verhaal, een radicaal doch kwetsbaar boek waarin ze de verhalen over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.