Jan Drost Jan Drost

Jan Drost

Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Workshop

Een liefdesfilosoof in de  21ste eeuw, daar kunnen velen – jong en oud – zeker iets van opsteken. Jan Drost kan duiding geven in het moderne landschap van de liefde. Aan de ene kant lijkt er veel veranderd in de wereld van het daten sinds de komst van social media, aan de andere kant draait de liefde nog steeds om dezelfde behoeftes, verlangens, en verwachtingen die we sinds mensenheugenis kennen. Helder, openhartig en inspirerend spreekt Jan over deze onderwerpen, maar ook over cultuurfilosofie en ethiek: wat is een goed leven, en wat maakt gelukkig? Zijn ervaring bij The School of Life en TEDx, maar ook bij een muzikaal theatercollege komt dan ten volle naar voren.

Duiding geven in het moderne landschap van de liefde

Jan Drost

Boeken of verder praten?

Biografie

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij treedt op met het muzikale theatercollege Plato Was Een Spice Girl en is verbonden aan The School of Life. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine.

Eerder verscheen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015), gevolgd door Als de liefde voorbij is (2017), een zowel persoonlijk als universeel verhaal over liefde, afscheid nemen en opnieuw beginnen.

Jan Drost

Boeken of verder praten?
Meer over Jan Drost
TEDxMaastricht
Human: Aristoteles
Boekpresentatie: Denken helpt
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Daan Borrel

Daan Borrel

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop