Henk Pröpper Henk Pröpper
© Rob Elsing

Henk Pröpper

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker

Kunst en cultuur, taal en literatuur stromen door het bloed van Henk Pröpper. Van 2011 tot 2016 was hij directeur/uitgever van Uitgeverij De Bezige Bij, en daarvoor was hij directeur van het Institut Néerlandais in Parijs en van het Nederlands Letterenfonds. In 2013 werd hij aangesteld als bestuursvoorzitter van het Prins Claus Fonds, en sinds 2018 is hij voorzitter van bestuur van De Gouden Ganzeveer. Daarnaast schreef hij een aantal boeken en was hij jarenlang als criticus verbonden aan de grote dag- en weekbladen. Als maker van kunstprogramma’s en gast in boekenprogramma’s heeft hij langjarige televisie-ervaring: dit alles levert een zeer interessante literaire spreker op die bij vele onderwerpen de diepte in kan duiken.

Een schat aan ervaringen in de literaire wereld

Henk Pröpper

Boeken of verder praten?

Biografie

Henk Pröpper was van 2011 tot 2016 directeur/uitgever van Uitgeverij De Bezige Bij. Van 2003 tot 2011 was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds en van de voorganger, het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds. Pröpper schreef verscheidene boeken, waaronder de roman Het zwaard van de krab en de essaybundel Een intiem slagveld. In 2020 komt zijn langverwachte nieuwe roman uit.

Hij was jarenlang criticus voor dag- en weekbladen en van 1998 tot 2003 directeur van het Institut Néerlandais te Parijs. In 2013 werd hij voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Ook is hij voorzitter van Stichting De Gouden Ganzenveer. Sinds 2017 bestiert hij zijn eigen bureau Pröpper Advies, dat overheden en culturele instellingen en uitgeverijen van advies dient.

(c) Geert Snoeijer

 

Henk Pröpper

Boeken of verder praten?
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Ronald Giphart

Ronald Giphart

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Optreden, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop
Bekijk
spreker
Wim Daniëls

Wim Daniëls

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Presentatie, Spreker