Jeroen Olyslaegers Jeroen Olyslaegers
© Koen Broos

Jeroen Olyslaegers

Keynote, Lezing, Panellid, Presentatie, Seminar, Spreker, Workshop

Innemend, een bron vol informatie, authentiek en karakteristiek – dit alles kenmerkt Jeroen Olyslaegers als spreker. Het feit dat hij zowel proza en columns als theaterstukken schrijft schemert door in zijn optredens: hij weet veelzijdig, verhalend en geëngageerd te vertellen over zijn passies – Antwerpen, de Tweede Wereldoorlog, en hedendaagse politieke en maatschappelijke vraagstukken. Door zijn bevlogenheid en ervaring hangt elk publiek aan zijn lippen.

Een bron vol informatie, authentiek en karakteristiek

Jeroen Olyslaegers

Boeken of verder praten?

Biografie

Jeroen Olyslaegers schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre.

Met de roman WIL uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het betekende de doorbraak van Jeroen Olyslagers. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap.

Jeroen Olyslaegers

Boeken of verder praten?
Meer over Jeroen Olyslaegers
Luisterwandeling Museum Mayer
Over Wil
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Ronald Giphart

Ronald Giphart

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Optreden, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop