Wim Daniëls Wim Daniëls
©Merlijn Doomernik

Wim Daniëls

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Presentatie, Spreker

Taalmeester Wim Daniëls staat geregeld op de planken, zowel met theater als cabaret. Scherp, grappig en deskundig over een onderwerp dat bijna niet dichter bij ons kan staan: taal. Of het nu gaat over dialecten, jongerentaal of waar onze woorden en namen vandaan komen, Wims boodschap is herkenbaar én verbreedt ieders horizon. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, vooral door zijn aangeboren gevoel voor humor. Zijn rijkdom aan ervaringen draagt bij aan de natuurlijke en ontspannen wijze waarop hij op elk podium staat, of dat nu als presentator, debatleider of dagvoorzitter is.

Scherp, grappig en deskundig

Wim Daniëls

Boeken of verder praten?

Biografie

Wim Daniëls is naast auteur ook een geregelde gast in radio- en televisieprogramma’s. Hij schreef talloze taalboeken en was jarenlang vaste columnist voor Spijkers met Koppen.

Bij Thomas Rap verschenen onder meer zijn succesvolle boeken Spijkerbalsem, Groeten uit Brabant, Mieters! en Blits. In 2019 verscheen Houdoe! Het verhaal van een Brabantse groet. In oktober volgt Het dorp, waarin Wim Daniëls ging op zoek gaat naar het vroegere dorp, het dorp van vóór 1970. Het is een biografie van een verdwenen fenomeen – een feest der herkenning voor iedere (ex-)dorpsbewoner.

Wim Daniëls

Boeken of verder praten?
Meer over Wim Daniëls
P&W: Taalgebruik door politici
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Henk Pröpper

Henk Pröpper

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker
Bekijk
spreker
Daan Dekker

Daan Dekker

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Presentatie, Rondleiding, Spreker
Bekijk
spreker
Auke Kok

Auke Kok

Keynote, Lezing, Presentatie, Spreker