Stephanie Goossens Stephanie Goossens

Stephanie Goossens

Keynote, Lezing, Optreden, Panellid, Presentatie, Seminar, Spreker

Traumatherapeut en pedagoog Stephanie Goossens helpt gezinnen en jongeren door de kwetsbaarste periode van hun leven. Ze heeft een eigen praktijk en werkte jarenlang binnen de jeugdzorg en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Vanuit jarenlange ervaring werd het belang van preventie in de opvoedondersteuning en het terugdringen van wachtlijsten binnen jeugdzorg steeds evidenter.
Hiertoe ontwikkelde Stephanie het vooroudermodel. In dit model geeft ze gezinnen in zeven stappen handvatten om de uitdagingen van het opvoeden aan te gaan. Haar uitgebreide kennis komt terug in het te verschijnen boek Wat ik mijn kinderen wil doorgeven (Uitgeverij Cargo, najaar 2023). In dit boek laat Stephanie door middel van haar praktische stappenplan zien wat ouders zelf kunnen doen om te bouwen aan een veerkrachtig gezin in tijden van groeiende wachtrijen in de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg.
Stephanie weet elk publiek te motiveren en inspireren, en haar kennis en lezingen zetten aan tot positieve verandering – in denken én gedrag.

Het is mijn missie om jongeren en gezinnen mentaal gezond en emotioneel weerbaar te maken, om zo te bouwen aan een veerkrachtige nieuwe generatie

-Stephanie Goossens-

Stephanie Goossens

Boeken of verder praten?

Biografie

(c) Marieke Zentjens

Stephanie Goossens (1985) loodste in diverse intensieve rollen meer dan tweeduizend gezinnen, jongeren en ouders door de kwetsbaarste periodes van hun leven: binnen jeugdzorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie, het epilepsiecentrum en als zelfstandig praktijkhouder. Ze zag dat het anders moest. Daarom richtte ze Connecting Souls op, een organisatie met als doel de preventie en het vergroten van de mentale gezondheid en emotionele weerbaarheid van jongeren en gezinnen. De missie is om proactief te investeren in de bouw van jonge veerkrachtige generaties in plaats van reactief intensief hulp te verlenen, zoals nu het geval is. Haar aanpak komt niet alleen voort uit liefde voor haar vak en voor de mens, maar ook uit haar eigen bewogen levenspad. Als geen ander weet Stephanie dat ingrijpende ervaringen de start kunnen zijn van nieuwe bewegingen. In haar boek, tijdens haar werk en op het podium laat ze zien hoe je die levenskunst voorleeft en doorgeeft.

Een greep uit testimonials:

Praktijkondersteuner GGZ huisartsen regio Eindhoven:
De expertise van Stephanie is uitmuntend. Als we meer ‘Stephanies’ hadden bestonden er geen wachtlijsten meer. Ik stuur ze graag naar haar door.

Sandra, gedragswetenschapper jeugd en gezin:
Bij Stephanie was er geen sprake van ‘eilandjeswerk’. Zij kreeg het voor elkaar om een ijzersterk professioneel netwerk rondom het kind en het gezin te vormen en ieder aan te spreken op de kracht van het nemen van hun verantwoordelijkheid.

Stephanie Goossens

Boeken of verder praten?
Meer over Stephanie Goossens
Podcast 'Vrije val'