Alma Mathijsen Alma Mathijsen
(c) Merlijn Doomernik


Alma Mathijsen

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop

Alma Mathijsen, auteur van fictie en non-fictie, is een van de meest bevlogen jonge sprekers van dit moment. Of het nu keynote betreft of een dagvoorzitterschap, haar stijl is helder, spontaan en integer, waardoor ze een natuurlijke overtuigingskracht heeft en haar energie moeiteloos overbrengt op het publiek. Het grote publiek kent haar van haar rol als tafeldame bij De Wereld Draait Door, en daarnaast trad ze onder meer op bij Crossing Border, Oerol, Manuscripta en Lowlands.

Prikkelend en opmerkzaam

Alma Mathijsen

Boeken of verder praten?

Biografie

Alma Mathijsen (1984) studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Op haar achttiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl en ze was onderdeel van het columnistenduo Fanny & Alma in Het Parool. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een novelle, een verhalenbundel en vier romans. Mathijsen schrijft essays voor NRC Handelsblad.


In 2011 verscheen bij De Bezige Bij haar debuutroman Alles is Carmen, in 2014 gevolgd door De grote goede dingen, een integere en lichte roman waarin ze afscheid neemt van haar legendarische vader. In september 2017 verscheen Vergeet de meisjes, een onheilspellende roman over twee vrouwen die besluiten zich aan de wereld te onttrekken. In november 2019 verscheen haar novelle Ik wil geen hond zijn. In 2020 verscheen Bewaar de zomer, haar vierde roman.

Alma Mathijsen

Boeken of verder praten?
Meer over Alma Mathijsen
Kunststof TV
LIT! met Alma Mathijsen
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Alicja Gescinska

Alicja Gescinska

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass/workshop, Panellid, Spreker
Bekijk
spreker
Daan Borrel

Daan Borrel

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop