Bart Van Loo Bart Van Loo

Bart Van Loo

Keynote, Lezing, Optreden, Spreker

Niets is saai of stoffig aan historicus en francofiel Bart Van Loo, die in Nederland grote bekendheid verwierf met zijn virtuoze minicolleges bij De Wereld Draait Door. Belezen en gedreven neemt hij zijn publiek mee op de reis die elk van zijn optredens is; zijn theaterervaring is evident en zijn humor steekt onnadrukkelijk de kop op. Of het nu over Frankrijk, Napoleon of zijn meest recente obsessie – de Bourgondiërs – gaat, een enthousiast publiek is een garantie bij deze veelkundige spreker die zich altijd op het podium thuisvoelt.

Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde

-Arjen Fortuin, NRC Handelsblad-

Bart Van Loo

Boeken of verder praten?

Biografie

Schrijver en conferencier Bart Van Loo  is een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, en momenteel trekt Bart met een nieuw verhaal door Vlaanderen en Nederland, deze keer over de wonderlijke aartsvaders van de Lage Landen: De Bourgondiërs. Van zijn hand verschenen de alom  geprezen Frankrijktrilogie (2011), Chanson (2011) en de bestsellers Napoleon (2014) en De Bourgondiërs (2019).

(c) Koen Broucke

“Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, 1,5 uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” – Simon Demeulemeester, Knack

“Van Loo strooit met etymologische weetjes, en verbindt historische materie moeiteloos met Silicon Valley, Robocop en Mart Smeets. Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord. ”
– Arjen Fortuin, NRC Handelsblad

‘In de tweeëntwintig jaar dat ik bij Boekhandel Den Boer werk, maakte ik ongeveer elke maand een lezing mee, maar de laatste van Van Loo was zonder twijfel de beste. We hadden er een kerkje voor afgehuurd en dat zat bomvol mensen die achteraf flabbergasted waren.’
– Gerda Aukes

~

  • Aanvragen voor boekhandels en scholen:
    graag contact opnemen met de Schrijverscentrale.
  • Aanvragen voor theater en optredens in België:
    graag contact opnemen met Rumoer.

Bart Van Loo

Boeken of verder praten?
Meer over Bart Van Loo
TV: Chanson college DWDD: Seks en erotiek
TV: God in Frankrijk - Maupassant en Camembert
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Henk Pröpper

Henk Pröpper

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker