Onno Blom Onno Blom
© Stephan Vanfleteren

Onno Blom

Keynote, Lezing, Presentatie, Spreker

Onno Blom is schrijver, criticus, letterkundige en gelauwerd biograaf van Jan Wolkers. In het najaar van 2019 verscheen van zijn hand dé biografie van de jonge Rembrandt. Ook presenteert hij de documentaireserie Het Raadsel Rembrandt op NPO 2, waarin hij in Rembrandts voetsporen reist om te ontdekken wie de meesterschilder écht was. Daarnaast treedt Onno veelvuldig op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten door heel Nederland. Een door de wol geverfd spreker, bijzonder thuis in de literatuur en een onuitputtelijke bron van inspiratie. Neem contact op om uw ideeën en wensen te bespreken; ook sturen wij u graag videomateriaal toe.

Gelauwerde biograaf, door de wol geverfde spreker

Onno Blom

Boeken of verder praten?

Biografie

Onno Blom (1969) bezocht het Stedelijk Gymnasium in Leiden en studeerde cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Hij is schrijver, biograaf, columnist voor De Volkskrant en literair criticus voor Nieuwsweekend op NPO radio 1.

Blom publiceerde monografieën over Gerrit Komrij en Harry Mulisch, schreef boeken over Leidse schrijvers en schilders, en promoveerde op 19 oktober 2017 op Het litteken van de dood, de vuistdikke biografie van beeldhouwer-schilder-schrijver Jan Wolkers waarvoor hij de Nederlandse Biografieprijs 2018 ontving.

In 2019 publiceerde hij de veelgeprezen biografie De jonge Rembrandt, ‘een Leidse jongen over een Leidse jongen’, en presenteerde het televisieprogramma Het Raadsel Rembrandt. Hij treedt veelvuldig op als spreker in het land. Onno Blom woont in Leiden en heeft vier kinderen.