Coen Simon Coen Simon
(c) Harry Cock

Coen Simon

Dagvoorzitterschap, Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Optreden, Panellid, Presentatie, Seminar, Spreker, Workshop

In zijn lezingen ontzenuwt filosoof Coen Simon op geestige wijze vele hedendaagse dogma’s en clichés. Zijn optredens op festivals, congressen en voor TEDx laten net als zijn boeken de toeschouwer op een nieuwe manier naar de wereld kijken. Hij werd door HP/De Tijd uitgeroepen tot ‘nieuwe ster aan het filosofenfirmament’. Als een van de meest originele opiniemakers van dit moment wordt hij ook wel de filosoof van het alledaagse genoemd. Etiquette, eten, liefde, lachen, lust, sport, schaamte en schuld, volgens hem is geen onderwerp te licht om er zwaar over te filosoferen. Ook in de stijl van zijn optredens is hij veelzijdig: ernstig als het moet, en een quiz of een lied als het kan.

Een van de meest originele opiniemakers van dit moment

Coen Simon

Boeken of verder praten?

Biografie

Coen Simon is filosoof en oprichter van de filosofische denktank Nieuw Licht. Met zijn essays in NRC Handelsblad, Trouw en De Correspondent ontzenuwt hij hedendaagse dogma’s en clichés.

Van zijn hand verschenen onder meer Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden en Filosoferen is makkelijker als je denkt. In 2012 won Simon de Socratesbeker met En toen wisten we alles. In 2013 schreef hij het essay voor de Maand van de Filosofie, Schuldgevoel.

Coen Simon

Boeken of verder praten?
Meer over Coen Simon
Brainwash