Corien van Zweden Corien van Zweden
(c) Mark Kohn

Corien van Zweden

Interviewer, Lezing, Panellid, Presentatie, Spreker

Corien van Zwedens schrijven en spreken wordt gekenmerkt door haar persoonlijke affiniteit en verbondenheid met haar onderwerpen, waardoor ze zowel autoriteit als intimiteit uitstraalt. Haar laatste twee boeken gaan over actuele en veelbesproken onderwerpen uit de gezondheidszorg: Een hapje uit de zon, waarin ze vijf pubers volgt die te maken krijgen met een ouder die kanker heeft, en Borsten, een persoonlijk relaas waarin ze (na haar eigen borstkanker diagnose) de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel onderzoekt. Ze laat zich gelden als een gedegen onderzoeksjournalist, en de deskundige én verhalende manier waarop ze haar onderwerpen behandelt vertaalt zich uitstekend naar het podium, of het nu een presentatie, lezing of interview betreft.

Persoonlijke affiniteit met actuele en veelbesproken onderwerpen

Corien van Zweden

Boeken of verder praten?

Biografie

Corien van Zweden werkt sinds 1994 als zelfstandig journalist. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast werkte ze mee aan verschillende publicaties en projecten.

(c) Koos Breukel

In 2008 verscheen bij uitgeverij L.J. Veen haar literaire non-fictie boek De kunst van het rouwen. Een persoonlijke geschiedenis. In 2015 verscheen bij uitgever Cargo Kankerklas. Vijf pubers, vijf ouders, één ziekte. In april 2019 verschijnt Borsten, een biografie, het eerste Nederlandstalige boek over alle aspecten van dit intieme lichaamsdeel.

Corien van Zweden

Boeken of verder praten?
Meer over Corien van Zweden
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Daan Borrel

Daan Borrel

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker, Workshop