Daan Dekker Daan Dekker
(c) Merlijn Doomernik

Daan Dekker

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Presentatie, Rondleiding, Spreker

Als verhalenverteller heeft Daan Dekker verschillende grote liefdes: sport, Zuid-Amerika, literatuur, architectuur en de tropen. ‘Tussen de satirische toon en geestige, participerende observaties sijpelt oprechte verwondering door’, zo schreef Het Parool over Bureau Vooroordeel, een serie waarbij Daan als redacteur nauw betrokken was. Deze omschrijving typeert hem als spreker ten voeten uit, waarbij een bevlogen enthousiasme en diepgaande kennis van zijn onderwerpen evident zijn. Naar aanleiding van zijn boek De betonnen droom, over de Bijlmer en de architect, geeft hij rondleidingen door dat stadsdeel. Daarnaast is hij regelmatig moderator bij avonden in Pakhuis de Zwijger.

Bevlogen enthousiasme en diepgaande kennis van zijn onderwerpen

Daan Dekker

Boeken of verder praten?

Biografie

Daan Dekker schreef onder meer voor NUsportHet Parool en Helden. Na zijn studies Spaans en Journalistiek, verhuisde Daan Dekker naar Brazilië en ging voor zijn eerste boek Brazilianen (2014) op zoek naar de voetbalprofs die op de Nederlandse velden hebben gespeeld.

Hij woont en werkt nu in Amsterdam. In het najaar van 2016 verscheen zijn boek De betonnen droom, over het markante leven van de stedenbouwkundige Siegfried Nassuth en zijn levenswerk: de Bijlmer. Ook maakte hij voor de VPRO de bekroonde radio- en webdocumentaire Gliphoeve, een vergeten strijd en werkt hij als programmamaker bij Pakhuis de Zwijger.

Rondleiding in stadsdeel de Bijlmer

Daan Dekker

Boeken of verder praten?
Meer over Daan Dekker
De betonnen droom (Lezen TV)