Karel Smouter Karel Smouter

Karel Smouter

Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Panellid, Spreker, Workshop

Karel Smouter, voormalig adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, schreef eerder uitgebreid over uiteenlopende thema’s als migratie, religie, het publieke debat en de Provinciale Staten. Nu fietst hij als correspondent voor NRC Handelsblad door Oost-Nederland om een journalistieke reisgids te schrijven waarin hij het oosten aan het westen voorstelt als een veelkleurig, veerkrachtig en volwaardig deel van ons land. Bent u op zoek naar een spreker die een gepassioneerd betoog kan houden over het oostelijke deel van ons land aan de hand van bredere ontwikkelingen zoals globalisering, secularisatie en immigratie? Dan is Karel de juiste persoon. Met een nieuwsgierige blik en deskundige observaties neemt hij het publiek moeiteloos mee in zijn verhaal.  Ook vertelt hij graag vanuit de praktijk over hoe journalisten het vertrouwen van hun publiek weer kunnen herwinnen.

Een nieuwsgierige blik en deskundige observaties

Karel Smouter

Boeken of verder praten?

Biografie

Karel Smouter (1983) is werkzaam als freelance journalist vanuit zijn eenmanszaak Standplaats Deventer. Zijn voornaamste opdrachtgever is NRC, waarvoor hij werkzaam is als correspondent Oost-Nederland. Daarnaast schrijft hij voor De Correspondent, De Nieuwe Koers, AD Weekend en De Groene Amsterdammer. Hij verzorgt daarnaast colleges Interview & Reportage (Universiteit van Amsterdam) en constructieve journalistiek (Hogeschool Windesheim te Zwolle).

Eerder was hij actief als founding editor en adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, mede-oprichter van Butch & Sundance Media (nu: Lighthouse Reports) en hoofdredacteur van opinieblad De Nieuwe Koers. Hij debuteerde in 2012 met een boek over eenmalige internationals en tekende onlangs een contract bij De Bezige Bij voor een boek over Oost-Nederland.

 

Karel Smouter

Boeken of verder praten?
Meer over Karel Smouter
The Justice Conference
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Henk Pröpper

Henk Pröpper

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker