Karel Smouter Karel Smouter

Karel Smouter

Debatleider, Interviewer, Keynote, Lezing, Panellid, Spreker, Workshop

Karel Smouter, voormalig adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, schreef eerder uitgebreid over uiteenlopende thema’s als migratie, religie, het publieke debat en de Provinciale Staten. Bij NRC Handelsblad, zijn huidige werkgever, was hij eerst correspondent Oost-Nederland en vervolgens chef van de mediaredactie. In 2022 verscheen zijn essay Blauw wit rood. De boerenopstand als spiegel voor Nederland, waarin hij de kloof tussen stad en platteland onderzoekt. Hij beschrijft de boerenopstand als een veenbrand die telkens opnieuw oplaait en gaat op zoek naar bluswater om deze tot rust te brengen. De onderwerpen uit dit boek zijn uitstekend te vertalen naar lezingen. Bent u op zoek naar een spreker die een gepassioneerd betoog kan houden over de spanningen in onze samenleving aan de hand van bredere ontwikkelingen zoals globalisering, secularisatie en immigratie? Dan is Karel de juiste persoon. Met een nieuwsgierige blik en deskundige observaties neemt hij het publiek moeiteloos mee in zijn verhaal.

Een nieuwsgierige blik en deskundige observaties

Karel Smouter

Boeken of verder praten?

Biografie

Karel Smouter (1983) is chef media bij NRC Handelsblad. Eerder was hij voor deze krant werkzaam als correspondent Oost-Nederland. Daarnaast schrijft hij voor De Correspondent, De Nieuwe Koers, AD Weekend en De Groene Amsterdammer. Hij verzorgt daarnaast colleges Interview & reportage (Universiteit van Amsterdam) en Constructieve journalistiek (Hogeschool Windesheim te Zwolle).

Eerder was hij actief als founding editor en adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, mede-oprichter van Butch & Sundance Media (nu: Lighthouse Reports) en hoofdredacteur van opinieblad De Nieuwe Koers. Hij debuteerde in 2012 met een boek over eenmalige internationals en in 2022 verscheen zijn essay Blauw wit rood bij Uitgeverij De Bezige Bij.

 

Karel Smouter

Boeken of verder praten?
Meer over Karel Smouter
De Ongelooflijke Podcast
De Groene Amsterdammer Podcast
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Henk Pröpper

Henk Pröpper

Dagvoorzitterschap, Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass, Panellid, Presentatie, Spreker