Mathijs Deen Mathijs Deen
(c) Merlijn Doomernik

Mathijs Deen

Interviewer, Lezing, Spreker

Voor velen is Mathijs Deen een vertrouwde stem door de documentaires die hij maakte voor de VPRO-radio. Zowel in zijn meest recente boek Over oude wegen, waarin hij schrijft over de wegen die Europa verbinden, als in het bejubelde De Wadden, waarin boeren, Romeinse krijgsheren, Friezen, piraten, vluchtelingen, gelukszoekers, bezetters en badgasten een rol spelen, gebruikt Mathijs onverwachte personages en gebeurtenissen om het heden en verleden van uiteenlopende plekken op aantrekkelijke wijze met elkaar te verbinden. Hij laat hiermee iedereen iets nieuws zien en brengt de geschiedenis op wervelende wijze tot leven.

Mathijs brengt geschiedenis op wervelende wijze tot leven

Mathijs Deen

Boeken of verder praten?

Biografie

Mathijs Deen is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, waarvan 25.000 exemplaren zijn verkocht.

(c) Merlijn Doomernik

In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman Onder de mensen; hiervan verscheen in 2018 de Duitse vertaling. In 2018 verscheen Over oude wegen. Een reis door de geschiedenis van Europa, dat zeer lovend werd ontvangen.

Mathijs Deen

Boeken of verder praten?
Meer over Mathijs Deen
Writers Unlimited
Interview Mathijs Deen en Henriette Broekema
Sprekers over dezelfde onderwerpen
Bekijk
spreker
Alicja Gescinska

Alicja Gescinska

Interviewer, Keynote, Lezing, Masterclass/workshop, Panellid, Spreker